Ørepropper var gode da jeg studerede

Tanja Schmolze, Germany, Guest article 

When Da jeg studerede, var jeg jævnligt nødt til at læse på biblioteket. Desværre havde jeg ofte svært ved at koncentrerer mig fordi der som regel ikke var stille nok. Der var mange forskellige lyde der forstyrrede: En ved nabobordet tastede på sin computer, en anden vendte blade i sin bog, to i nærheden sad og hviskede og der var konstant nogle der gik op og ned ad trapperne osv. Så jeg grundede over hvad jeg kunne gøre ved det og lagde mærke til at mange af de besøgende på biblioteket brugte ørepropper. Der var sågar en automat med ørepropper i indgangen til biblioteket, så det viste sig at være et ret udbredt fænomen. Et par ørepropper kostede €2, så jeg besluttede at prøve dem af. Og? På det tidspunkt var det udgiften værd, for ørepropperne tog det værste af støjen, men ikke det hele.

Indtil nu havde jeg kun gået på biblioteket når jeg ikke kunne undgå det (research eller opgaveskrivning). Jeg ville meget hellere læse derhjemme på grund af støjen på biblioteket.
Men efter jeg begyndte at bruge ørepropper, kunne jeg også læse i fred på biblioteket og jeg var langt mere effektiv og fokuseret end derhjemme. Dog var der stadigt udfordringer med ørepropperne: Jeg var nødt til at rette på dem ret ofte for at finde den perfekte placering (dvs. så de sad, så jeg ikke kunne høre støjen længere). De var heller ikke særligt hygiejniske men det var selvfølgelig udelukket at købe et nyt par hver dag (med fem arbejdsdage i ugen ville de alene have kostet mig €10). Derudover ville det have produceret en masse affald fordi ørepropperne var pakket i plastikæsker. Lige siden dengang har jeg brugt de genanvendelige ørepropper fra BOLLSEN Life+, det samme par hver dag. Efter hver brug rengør jeg dem med sæbe og vand og så er de er så gode som ny. Det betyder, at jeg ikke længere behøver at bruge penge på engangsørepropper hver dag.